Arheologii au găsit marijuana în morminte vechi de mii de ani

de: Bogdan Cristea
11 10. 2016

Din ce în ce mai multe dovezi indică faptul că oamenii au folosit timp de mii de ani marijuana pentru efectele sale psihoactive.

Pe parcursul timpului, arheologii au efectuat mai multe descoperiri care indică faptul că oamenii au folosit canabisul în diverse scopuri. Acum, o echipă de cercetători a descoperit asemenea plante într-un mormânt din nord-vestul Chinei vechi de peste 2.500 de ani. După cum scriu cei de la Verge, arheologii de la Academia Chineză de Științe au descoperit 13 plante intacte, plasate peste corpul unui om care murise la vârsta de aproximativ 30 de ani.

Din câte se pare, aceasta a fost prima oară când oamenii de știință au reușit să descopere un asemenea aranjament. Dintre cele 240 de morminte explorate în cadrul aceluiași proiect, alte trei conțineau fructe, frunze și semințe ale plantei. Arheologii nu știu exact dacă plantele au fost crescute în locurile respective sau au fost aduse călători. Având în vedere faptul că plantele găsite includeau și rădăcinile, este posibil ca acestea să fi fost crescute acolo.

După ce a fost legalizată într-unele state din SUA, comercializarea de marijuana devenit o afacere din ce în ce mai profitabilă. Microsoft, de exemplu, nu este preocupat de părerile pe care le-ar putea avea unii oameni și a decis să intre pe piața de marijuana din Statele Unite. Astfel, la mijlocul acestui an, au ieșit la suprafață informații conform cărora compania va produce o aplicație prin care va ajuta actorii din acest sector să observe traseul pe care marfa lor îl parcurge.

Rețelele sociale, de cealaltă parte, nu sunt la fel de tolerante. Cei de la Facebook, de exemplu, au „deranjat” o categorie importantă dintre utilizatorii rețelei sociale în momentul în care au început peste noapte să desființeze toate paginile publice ale clinicilor ce comercializează marijuana în scopuri medicinale. Fenomenul a început cu trei locații din New Jersey, Statele Unite, dar s-a extins rapid cu multe alte locații din Statele Unite.